Deventer Architectuurprijs 2022

Fietsroutes langs kandidaten Deventer Architectuurprijs

DAP fietstocht

Met de speciale app op de telefoon kunnen architectuurliefhebbers en andere belangstellenden vanaf 5 oktober op elk gewenst moment een fietstocht maken langs de achttien inzendingen voor de Deventer Architectuurprijs 2022. Daarnaast organiseert Architectuurcentrum Rondeel op zaterdag 15 en zaterdag 22 oktober een aantal gezamenlijke fietstochten onder begeleiding van een van de vrijwilligers van Architectuurcentrum Rondeel.

In totaal telt de fietsroute met de achttien inzendingen ongeveer 40 kilometer. Voor de gezamenlijke tochten heeft het Rondeel de route opgeknipt in een route in en om het centrum van Deventer (8 kilometer) en een route die hoofdzakelijk door de buiten Deventer gelegen inzendingen voert (30 kilometer). Op zaterdag 15 oktober starten beide begeleide routes om 14 uur, de zaterdag erop om 10 uur. Deelnemers aan de eerste tocht kunnen de week erop desgewenst de andere route rijden. Omwille van de veiligheid is de maximale omvang van de groepen beperkt tot vijftien deelnemers.  Vooraf aanmelden is verplicht.

Deelnemers aan de fietstocht en andere belangstellenden kunnen van 5 oktober tot 31 oktober hun stem uitbrengen voor de Publieksprijs, een van de onderdelen van de Deventer Architectuurprijs 2022. Dat kan op de website www.deventerarchitectuurprijs.nl. De prijzen van de vakjury, het publiek en de kinderjury worden op 1 november uitgereikt in MIMIK.

Fietsroutes

De route Centrum en Schil Deventer voert van de bibliotheek naar Carlos in Huis in de Hofstraat. Daarna volgen drie panden in het Havenkwartier: Het Havenhuis, de Havenmeester en de tweede uitbouw van de Grijze Silo. Langs de Mr de Boerlaan gaat het verder naar het Vestingkwartier (hoek met de Verlengde Kazernestraat), het CPO-project aan het Venenpark (hoek Amstellaan), de waterwoningen in de Rielerkolk, de woningen in en bij de voormalige tropische landbouwschool, nu Nieuwlarenstein geheten, en het eveneens omgebouwde schoolgebouw Oberon aan de Diepenveenseweg.  In totaal gaat het om tien objecten.

De route Stad en Land begint bij MIMIK en voert dan langs de tot school omgebouwde kerk aan de Zwolseweg, de woning Onze Stek in het meest noordelijke deel van de Zandweerd, sociale woningbouw in Diepenveen, nieuwbouwwijk Steenbrugge, de koffieschenkerij van klooster Nieuw Sion, stadsboerderij Heerlijkheid Linde en de tot woning verbouwde reinwaterkelder aan de Holterweg. Deze route doet acht objecten aan.

Zaterdag 15 oktober 2022, 14.00 uur

  • Route Centrum en Schil Deventer: vertrek om 14 uur bij de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt.
  • Route Stad en Land: vertrek om 14 uur bij film, theater, café MIMIK aan Achter de Muren Vispoort.

Zaterdag 22 oktober 2022 – 10.00 uur

  • Route Centrum en Schil Deventer: vertrek om 10 uur bij de Bibliotheek Deventer aan de Stromarkt.
  • Route Stad en Land: vertrek om 10 uur bij film, theater, café Mimik aan Achter de Muren Vispoort.

Fietsroute langs inzendingen Deventer Architectuurprijs 2022

Wil je de route langs de inzendingen voor de Deventer Architectuurprijs en Deventer Publieksprijs zelf fietsen, download de izi.TRAVEL-app hieronder:

En scan de QR-code hieronder voor de fietstocht:

DAP FIETSROUTE