De Havenmeester

Terug

De Havenmeester

Midden in het Havenkwartier heeft architectenbureau I’M Architecten het ontwerp gemaakt voor het pand ‘De Havenmeester’, dat een ware eyecatcher is in de wijk. Uitgangspunt van het ontwerp was om een gebouw te realiseren met een industrieel karakter dat zich goed nestelt in de huidige architectuur van het Havenkwartier in Deventer.

Het was belangrijk dat de architectuur past op de industriële plek en dat er goed rekening gehouden wordt met de omwonenden. Uitgangspunt van het ontwerp was de omarming van robuuste materialen die zich afwisselen. Door een hoek van het gebouw met een ander materiaal uit te voeren oogt het volume slanker. De voorgevels zijn imposant en aanwezig. Iets wat gewenst was in deze bruisende omgeving.

Lees verder onder de foto’s ↓

Locatie
Havenplein 20, Deventer

Oplevering
2020

Architectuur
I’M Architecten, Daniël Kleine Schaars

Opdrachtgever(s)
Particulier 

Aannemer
Haafkes Deventer

Fotografie
Noback Architectuurfotografie

Door deze massavorm is er een fraaie gelaagdheid van terrassen ontstaan. Door grote raamopeningen vanaf vloerhoogte is er een gevel vormgegeven die speels is en aansluit bij andere panden in de straat.

Het materiaalgebruik is robuust en helder in opzet. Baksteen is de basis die wordt afgewisseld met industriële stalen platen, met name op de hoek, een fraaie verwijzing naar de voormalige functie van het Havenkwartier.

 

Richting de collectieve tuin aan de achterzijde bouwt het volume zich trapsgewijs af om zo subtiel aan te sluiten op de tuin. Het gebouw bestaat uit vier luxe appartementen, één appartement per verdieping.

Bron: website architect