Heerlijkheid Linde Schalkhaar

Heerlijkheid Linde

Terug

Heerlijkheid Linde

Heerlijkheid Linde: een plek waar boer, burger én natuur samenkomen. Een natuurrijke plek met kringlooplandbouw, waar zestig koeien een prominente en zichtbare plek krijgen, de consument betrokken wordt bij de productie van voedsel en waar ruimte is voor ambachtelijk en lokaal ondernemerschap in een biodivers landschap.

Aan de rand van Deventer – tegen de wijk De Vijfhoek aan – is sinds voorjaar 2022 de nieuwe biologische stadsboerderij Heerlijkheid Linde van Sanne en Christian Klein Koerkamp geopend. Sanne en Christian zijn de trotse eigenaren en ondernemers van de stadsboerderij. Samen met hun vier kinderen zijn zij verhuisd naar de nieuwe locatie in Schalkhaar op het moment dat de koeien ook hun intrek hebben genomen in de nieuwe stal. Zij vinden het belangrijk om een transparant en open bedrijf te creëren.

Lees verder onder de foto’s ↓

Locatie
Slinkmansweg 2, Schalkhaar

Oplevering
2022

Architectuur
ID Agro Lemelerveld

Opdrachtgever
Sanne & Christian Klein Koerkamp, eigenaren stadsboerderij Heerlijkheid Linde

Heerlijkheid Linde (Linderveld/Deventer Noordoost, 62ha) is in juli 2020 definitief aangekocht door Stichting IJssellandschap van de gemeente Deventer. Een droom waaraan hard is gewerkt en geïnvesteerd, en die nu is uitgekomen. IJssellandschap creëert met deze investering de mogelijkheid om dicht bij de stad een biologisch melkveebedrijf met een innovatief concept te realiseren én biedt hiermee een prachtig uitloopgebied voor de omgeving.

Dit nieuw gerealiseerde concept legt verbindingen tussen natuur en landbouw, stad en platteland, boer en burger, recreatie en landschap. Precies dat waar IJssellandschap vanuit haar oorsprong voor staat.

In samenwerking met LTO Salland, educatief centrum De Ulebelt, Platform Schalkhaar, Plaatselijk Belang Lettele en Sallands Erfgoed is het plan gemaakt voor het gebied. Daarnaast zijn vanaf het begin de agrarische ondernemers, eigenaars van de nieuw gebouwde stadsboerderij, Sanne en Christian Klein Koerkamp, betrokken. 

Bron: website bedrijf/IJssellandschap