Onze Stek Deventer 52noord

Onze Stek

Terug

Onze Stek

Aan de noordkant van de wijk Zandweerd, vlakbij de IJssel, is een gebied beschikbaar met circa 120 kavels voor zelf- en samenbouw. ‘Onze Stek’ is één van de eerste woningen op de nieuwbouwlocatie de Tuinen van Zandweerd. Belangrijk bij de nieuwe woning waren duurzaamheid, open structuur, lichtinval en eenvoud zoals de eettafel en stoelen van Gispen die de eigenaren vanaf hun studententijd verzameld hebben. De eettafel is de start van het ontwerp bij het dubbelhoge raam met vide. Hoe dieper in de woning hoe meer privacy. Het huis heeft een groen dak, 22 zonnepanelen, geïntegreerde vleermuiskasten en in de komende tijd volgen nog een insectenhotel, nestkastjes voor huismussen, een groene wand en natuurlijk de tuinaanleg.

Bij de ontwikkeling van deze woonbuurt worden kavels in verschillende groottes aangeboden; van klein voor rijenwoningen en zogenoemde tiny houses, tot kavels met een maximum van 450 m2 waar ruimte is voor half vrijstaande en vrijstaande woningen. Voor uitsluitend grote woningen is de woonbuurt minder geschikt. Er is ruimte voor initiatieven van bewonerscollectieven en een klein deel is gereserveerd door de woningcorporaties. Aan de dijk van de IJssel is een appartementencomplex voorzien.

Lees verder onder de foto’s ↓

Locatie
Hans Grotenhuisstraat 6, Deventer

Oplevering
2022

Architectuur
Architectenbureau 52Noord

Opdrachtgever
Particulier

Fotografie
Veerle Koch Fotografie.nl/

Veranderingen in het klimaat wegen mee bij de ontwikkeling van de Tuinen van Zandweerd, zodat er minder last is van verdroging, wateroverlast of de gevolgen van hitte. Het concept ‘wonen aan een tuinpad’ gaat uit van een buurt waar gezondheid en ontspannen wonen leidend is. De auto is te gast in de buurt. Parkeren kan aan de randen van de wijk en niet op het eigen perceel.

 

Bron: website Tuinen van Zandweerd