Vestingkwartier Deventer

Vestingkwartier Deventer

Terug

Vestingkwartier Deventer

Het mooie buurtje Vestingkwartier Deventer is de kroon op een geslaagde metamorfose van het gebied. Het Vestingkwartier telt veertig grote eengezinswoningen, grenzend aan een parkje met fiets- en wandelpaden. De woningen zijn afzonderlijk gemaakt door deze in hoogte te laten verschillen en ook de voorgevel verspringt bij iedere woning. De penanten versterken de individualiteit van de gevel.

Hoornwerk Deventer had decennialang een niet al te beste reputatie. In de vooroorlogse arbeiderswijk net buiten het historische centrum van de Hanzestad voldeden de woningen bovendien niet meer aan de eisen van de tijd. De oude wijk werd gesloopt en een nieuw Hoornwerk werd ontwikkeld.

Er zijn 8 parkwoningen gebouwd, 6 twee-onder-een-kapwoningen, 22 drive-in-woningen en aan het water 4 stadsvilla’s. Alle woningen liggen aan een gesloten binnenterrein.

Lees verder onder de foto’s ↓

Locatie
J.C. Van Sleehof 2, Deventer

Oplevering
2018

Architectuur
I’M Architecten

Opdrachtgever(s)
Le Clercq Projectontwikkeling & Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.

Aannemer
Van Wijnen

Fotografie
Noback Architectuurfotografie

Architect Martin Kleine Schaars van I’M Architecten uit Deventer heeft in zijn ontwerp aangesloten bij de architectuur van de kantoorgebouwen aan de overkant van architect Mario Botta.

De architect aan het woord:
‘Met de stijl van het Vestingkwartier wilden we een knipoog maken naar de stijl van de bekende Zwitserse architect Mario Botta. Je ziet dat terug in de rode baksteen, maar ook – belangrijk detail – in de rode doorstrijkmortel. Persoonlijk vind ik de combinatie van de verspringingen in de gevels met gemetselde penanten en de verschillende bouwlagen ook heel gaaf geworden. De zwarte balkons, kozijnen en het zwarte hekwerk maken het geheel rustig en strak.’

Bron: website architect/website Van Wijnen

 

‘Met de stijl van het Vestingkwartier wilden we een knipoog maken naar de stijl van de bekende Zwitserse architect Mario Botta…’