Maand van de Architectuur Deventer - Pieter Leeflang

De juryprijs van de Deventer Architectuurprijs wordt uitgereikt op voordracht van een onafhankelijke jury. Dit jaar is de jury samengesteld door het Architectuurcentrum in Amersfoort, FASadE. Op verzoek van Architectuurcentrum Rondeel is gekozen voor een divers samengestelde jury vanuit verschillende disciplines.

Over FASadE

FASadE is een culturele non-profit organisatie die ambieert een breed publiek te betrekken bij het gesprek over de kwaliteit van de leefomgeving. Het centrum wil als Amersfoorts forum voor stedenbouw, architectuur en landschap de ruimtelijke kwaliteit stimuleren door te inspireren en door kennis te delen.

De jury stelt zich voor:

Micha de Haas-stadsbouwmeester van Amersfoort

Sinds eind 2019 is Micha de Haas stadsbouwmeester van Amersfoort en in die periode heeft hij Amersfoort leren kennen als een stad met veel ruimtelijke, maar ook maatschappelijke kwaliteiten. Naast zijn rol als stadsbouwmeester van Amersfoort runt De Haas zijn eigen architectenbureau in Amsterdam. Ook geeft hij al 25 jaar les aan de TUDelft en Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

 

Mendel Robbers-ontwikkelaar/opdrachtgever bij Schipper Bosch

Hij is ‘Creative Director’ bij ontwikkelende belegger Schipper Bosch. Schipper Bosch is een prijswinnende ontwikkelaar en belegger die de omgeving op vernieuwende wijze verrijkt. “Door gebieden, projecten en producten te (her)ontwikkelen creëren we plekken die waarde toevoegen. Plekken met kwaliteit, duurzame oplossingen en verbinding tussen gebied, gebouw en gebruiker. We creëren plekken waar we trots op zijn en ons leven lang trots op blijven.” Zo is Schipper Bosch eigenaar van De Nieuwe Stad (Amersfoort), Industriepark Kleefse Waard (Arnhem), t’ Raboes (Eemnes), Landgoed Klingelbeek (Arnhem) en zijn zij van af begin dit jaar ook trotse eigenaar geworden van het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Rosa Rimmelzwaan- gebiedsontwikkelaar bij De Alliantie

De Alliantie is een van de grootste corporaties van Nederland. De corporatie beheert 55.400 woningen in de Noordvleugel van de Randstad. Zij is actief in Almere, Amersfoort, Amsterdam en de Gooi- en Vechtstreek. Het is een werkgebied met een grote verscheidenheid in woningbezit en maatschappelijke opgaven.

 

Yaike Dunselman-architect bij 9graden architectuur

Yaike Dunselman heeft architectuur gestudeerd aan de Alanus Hochschule in Alfter bij Bonn (D.). Sinds 2004 leidt hij samen met Lars Frerichs het Nederlands-Duitse architectenbureau 9graden Architectuur in Amersfoort (NL) en Oldenburg (D.). Yaike is sinds 2020 lid van de sectie beeldende kunsten aan het Goetheanum in Dornach (CH). Het bureau vertegenwoordigt een organische, functionele, ecologische en moderne architectuur waarin gezondheid van de mensen centraal staat. Ecologische bouwen is voor het bureau een vanzelfsprekendheid. Een gebouw dat positief op de levenskrachten van de mens werkt, is een investering die in menselijk, ecologische en economisch opzicht zinvol en eigentijds is.

 

Jojanneke Tap-architect/interieurarchitect bij OOK architecten

Jojanneke Tap is sinds 2017 werkzaam als architect en interieur- architect bij OOKarchitecten. OOK ontwerpt met een multidisciplinair team betekenisvolle, toekomstbestendige en gezonde leefomgevingen. Begrip en kennis over verschillende disciplines, zoals stedenbouw, architectuur en interieur, zijn onmisbaar bij het maken van een goed totaal ontwerp. Door haar achtergrond is ze gewend te ontwerpen op verschillende schaalniveaus en zo een prettige leefomgeving te creëren.