Maand van de Architectuur Deventer - Pieter Leeflang

Onafhankelijke jury

De jury stelt zich voor

De Deventer Architectuurprijs wordt uitgereikt op voordracht van een onafhankelijke jury. Die jury is samengesteld door ons bevriende architectuurcentrum in Groningen, GRAS.

Over Architectuurcentrum GRAS

GRAS organiseert, agendeert, stimuleert, inspireert, initieert, onderzoekt en brengt partijen bij elkaar. Alle GRAS-projecten zetten in meer of mindere mate in op een vergroting van de belangstelling voor architectuur, stedenbouw en aanverwante ruimtelijke disciplines. Daarbij hebben we de stellige overtuiging dat ruimtelijke kwaliteit en een gerichte inzet van de ontwerpende disciplines onze leefomgeving beter, prettiger, gezonder en aangenamer kunnen maken. Op verzoek van het Architectuurcentrum Rondeel hebben we gekozen voor een divers samengestelde jury vanuit verschillende disciplines.

Jury Deventer Architectuurprijs

V.l.n.r. Peter Michiel Schaap, Lynke Koopal, Nanne Fokma, Kees van der Berg en Jurjen van der Meer.

Peter Michiel Schaap (DAP-juryvoorzitter)

Peter Michiel Schaap is directeur-bestuurder bij GRAS, het architectuurcentrum voor en van Groningen. Naast GRAS is Peter Michiel actief binnen zijn eigen bureau Complod. Daar houdt hij zich bezig met projecten op het vlak van strategie, content en conceptontwikkeling. Ook initieert hij met regelmaat eigen projecten, onder meer rond de relatie tussen gezondheid en de gebouwde omgeving.

Kees van der Berg

Kees van der Berg is manager Vastgoed van de Christelijke Woningstichting Patrimonium in Groningen. ‘Het begint bij de opdrachtgever. Of het nou over duurzaamheid, betaalbaarheid of over de architectonische kwaliteit van een gebouw gaat. Daarin moet je het besef hebben dat je beslissingen neemt die goed zijn voor de stad’.

Lynke Koopal

Lynke Koopal is senior landschapsarchitect bij het atelier stadsbouwmeester van de gemeente Groningen. Zij is een bevlogen ontwerper en verbinder, werkend vanuit de genius loci van de plek en met speciale aandacht voor erfgoed en duurzaamheid.

 

Nanne Fokma

Nanne Fokma is projectontwikkelaar en directeur/eigenaar van pc vastgoed. Vanuit een passie voor architectuur en lifestyle realiseert pc vastgoed woningen en projecten in Noord-Nederland. Hierbij worden geen compromissen gesloten, maar wordt het maximaal haalbare nagestreefd. Op die manier ontwikkelt pc vastgoed vernieuwende concepten met een eigen identiteit en is zij een belangrijke partner in gebieds- en vastgoedontwikkeling.

Jurjen van de Meer

Jurjen van der Meer is de grondlegger van De Zwarte Hond, ontwerpbureau voor architectuur, stedenbouw en strategie. Jurjen werkt vanuit Groningen al meer dan 30 jaar aan zeer uiteenlopende architectuurprojecten. Met zijn uitgebreide kennis en nuchtere houding inspireert en coacht hij jongere ontwerpers.